چاپ خبــر
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان:

ثبت کشت ۴۰۰ ساله هندوانه دیم آران و بیدگل در فهرست میراث طبیعی

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان از ثبت ملی فن کشت هندوانه دیم در کویر سنبک و چهارطاقی از توابع کویر شهرستان آران و بیدگل در فهرست میراث طبیعی استان اصفهان خبر داد.

به گزارش خطب شکن به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اعلام این مطلب اظهارداشت: سده های متمادی است که مردم کویر آران و بیدگل با اجرای فنی جالب توجه محصول هندوانه را در مناطق سنبک و چهارطاقی در کویر آران و بیدگل به صورت دیم کشت می کنند.

فریدون اله یاری افزود: کویر آران و بیدگل یکی از خشک ترین مناطق کویر مرکزی ایران به شمار می رود، با اینحال مردم سختکوش کویر به ویژه در مناطق سنبک و چهارطاقی منطقه ای را در چند صد سال گذشته کشف نموده اند که دارای مقادیر متناوبی آب زیر زمینی است.

وی تصریح نمود: در این منطقه مردم مناطق سنبک و چهارطاقی پس از حفر گودالی بزرگ به طول و ارتفاع تقریبی ۳۰ در ۳ متر و سپس حفر گودال های کوچکتر، در آن در عمق ۴۰ الی ۸۰ سانتی متر به مقادیری آب دست می یابند ، لذا از حدود ۴۰۰ سال پیش تا کنون مردمان این مناطق در این چاله ها که در گذشته تعداد آن به بیش از ۳۶۰ عدد می رسید به صورت دیم تخم هندوانه کشت کرده و بوته این گیاه از آب کمی که در این چاله ها جمع می شد به تدریج تغذیه و سپس هندوانه به عمل می آمد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: هم اینک به دلیل سختی این کار تنها ۱۲۰ چاله در این مناطق باقی مانده، لذا کارشناسان مردم شناسی اداره کل در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل با تهیه پرونده چگونگی انجام این امر، آن را جهت ثبت به شورای ثبت ارائه کردند.

اله یاری ادامه داد: با توجه به اینکه این حرکت و فن کشت دیم هندوانه در کویر آران و بیدگل منحصر به خود بوده و از قدمتی ۴۰۰ ساله برخوردار می باشد، پرونده ثبت ملی آن در فهرست میراث طبیعی استان اصفهان با اکثریت آراء در شورای ثبت ملی آثار اداره کل میراث فرهنگی استان به تصویب رسیده و به شورای ملی ثبت کشور ارسال شد.

telegram

Go to TOP