چاپ خبــر
توصیه‌های طب سنتی برای شب یلدا؛

شب یلدا… چی بخوریم؟ چی نخوریم؟

به بهانه فرا رسیدن شب یلدا حسین مرنجابی، محقق و احیاگر طب ایرانی اسلامی، در این یادداشت شفاهی در مورد خوراکی‌های این شب نکاتی را بیان کرده است، نکاتی که خواندن آن خالی از لطف نیست.

خطب شکنایام گذشت و پاییز هم کم کم جای خود را به فصلی دیگر می‌دهد. ایرانیان امشب که طولانی ترین شب سال است بنا بر رسمی دیرین در منزل بزرگ ترهای فامیل کنار هم جمع می‌شوند تا ساعات خوشی با یکدیگر داشته باشند. این گردهمایی البته از گذشته با صرف خوراکی‌های مختلفی همراه بوده است که متاسفانه استفاده از برخی از آن ها نه تنها مفید نیست، بلکه ممکن است با ضررهایی توأم باشد.

به بهانه فرا رسیدن شب یلدا حسین مرنجابی، محقق و احیاگر طب ایرانی اسلامی، در این یادداشت شفاهی در مورد خوراکی‌های این شب نکاتی را بیان کرده است، نکاتی که خواندن آن خالی از لطف نیست.

*****

خوراکی‌های یلدا متنوع است و از هیچ کدام نمی توان گذشت، با این حال باید حواسمان باشد که زیاده روی کار خوبی نیست و حتی ممکن است خاطرات زیبای این شب را با دردسرهایی که درست می‌کند، از بین ببرد. پس یادتان باشد از درهم خوری، روی هم خوری و پر خوری پرهیز کنید، زیرا این کار به سلامت شما ضربه می‌زند.

انار، میوه‌ای برای تولید خون

انار میوه‌ای است که با بیشتر مزاج‌ها سازگار است و خیلی کم پیش می‌آید که برای فردی مشکل ساز شود، ولی به علت طبع سردی که دارد افراد سرد مزاج، باید آن را همراه با خوراکی‌های دارای طبع گرم مثل گلپر مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند. البته انار هر چقدر رسیده تر و شیرین تر باشد از نظر مزاجی به اعتدال نزدیک تر است. مصرف انار به دلیل آن که باعث تولید خون و تقویت سلامت می‌شود در شب‌های سرد زمستان بسیار مفید است.

مصرف پسته هم مثل انار توصیه می‌شود، این خوراکی هم خون ساز است و هم به تقویت دستگاه گوارش کمک می‌کند. البته هنگام خوردن پسته آن را خوب بجوید تا هضم آن توسط دستگاه گوارش آسان تر صورت گیرد.

androidonlinenewsimage

هندوانه؛ اصلا!

ایرانی‌ها شب یلدا را با هندوانه می‌شناسند. گفته می‌شود قاچ‌های دور هندوانه نماد خورشید و یادآور گرمای تابستان و نماد فرونشاندن عطش است. هندوانه از قدیم به جمع شب یلدایی ایرانی‌ها راه یافته است، هر چند میوه‌ای تابستانی است و بر اساس آموزه‌های طب سنتی، مصرف آن در فصلی غیر از تابستان توصیه نمی شود.

استفاده از این میوه از جمله فرهنگ های وارونه ماست؛ در واقع در این شب بلند و سرد، مصرف میوه های سرد تابستانی مانند هندوانه و غذاهای سردی همچون ماهی پلو بسیار مضر است.

در روایات اهل بیت(ع) و منابع طب قدیم مصرف میوه و خوراکی های غیر فصل نهی شده است و بدون شک مصرف هندوانه که دارای مزاج سرد و تر و میوه غیر فصل است، سبب تولید اخلاط فاسد در بدن می شود و سیستم ایمنی انسان را ضعیف می کند و مقدمه ای برای ایجاد بیماری های سرد خواهد بود.

به جای هندوانه بهتر است از میوه های فصل همچون انار استفاده شود. همچنین غذاهایی که در پخت آن از کدوی حلوایی استفاده می شود بسیار مفید است و سبب دفع بسیاری از امراض فصل پاییز و زمستان می شود.

9to2yo

چای های متنوع و سالم بنوشید!

یکی دیگر از توصیه‌هایی که برای این شب وجود دارد، استفاده از چای های متنوع و سالم است. عادت ایرانیان این است که در این شب زیاد چای می‌نوشند که به جای آن می‌توان از چای های متنوع که خیلی هم خاصیت دارند استفاده کرد، مانند چای بادرنجبویه یا چای گل گاوزبان. این نوشیدنی ها علاوه بر این که باعث گرم شدن محفل خانوادگی می‌شوند فواید بسیاری دارند. مصرف میوه به، چای به و میوه خرمالو نیز از توصیه‌های پزشکان طب سنتی در این شب است، زیرا معده و به طور کلی دستگاه گوارش را تقویت می‌کند.

1419398689viber-image

مصرف میوه خشک

یکی دیگر از تنقلاتی که در این شب طب سنتی خوردن آن را پسندیده می‌شمارد، «میوه خشک» است که کمک کننده دستگاه گوارش و بسیار سالم است. حتی اگر این میوه‌ها مخصوص فصل سرد نباشند هم به واسطه خشک شدن مصرف شان بی اشکال است.

telegram

  1. محمد گفته:

    با درود و شادباش به شما
    و سپاس بیکران از دوست عزیزم حکیم مرنجابی
    امید دارم که این پیش نهاده های ایشان همگانی بشود…

  2. زهرا گفته:

    بسیار عالی خیلی ممنون

Go to TOP